Susan Sarandon si Ralph Fiennes interpreteaza magnific.
ely's lifestyle
Iubire. Bucurie. Bun-vointa. Zambete. Dorinta. Implinire. Vise...Viata.
miercuri, 21 ianuarie 2009
luni, 19 ianuarie 2009
Tarta (a la Maya)
Se bat 4 oua cu 3 linguri de zahar spuma.
Se adauga 90 g unt moale (nu cald). Se amesteca.
Faina (90 g) se amesteca separat cu o lingurita rasa de praf de copt.
Se adauga treptat in faina compozitia cu oua.
Se unge o tava pentru tarta cu unt si faina (eu am avut in plus si o forma de care nu se prinde nimic nici daca as vrea). Se adauga compozitia si se pune la cuptor (preincalzit la 170grade) la 160 grade pentru 25-30 minute.
Se lasa tarta sa se raceasca pe un gratar. Cat este fierbinte eu am uns-o cu un fel de peltea din lime. Dupa ce s-a racit am decorat cu ananas din compot. Fara frisca, mai pentru dieta.
Este excelenta ca desert iar Danutz ;-) a savurat-o la cafeaua de dimineata.
Salata de fasole verde calda
Muschiulet de porc cu cartofi la cuptor
Cartofii se spala-curata-taie cubulete-spala. Se "framanta" cu ulei de masline, mirodenii, sare, piper. Se intercaleaza bucati din muschiuletul de porc si rosii si se "framanta" cu totul. Se introduc in oala speciala de lut si se tine la cuptor cu capacul pus, la 220 grade, cam o ora. Se scoate capacul si se mai lasa 30 minute pentru rumenire.
Totul este foarte fraged, aromat si usor de mestecat :-)
Patrav pe pat de rosii la cuptor
Rosiile si lamaia lasa atata suc cat e nevoie sa nu fie pestele uscat.
Este extrem de fin si fara colesterol.
Este extrem de fin si fara colesterol.
Doi pastravi eviscerati, spalati si impachetati in ulei de masline, felii de rosii si lamaie, rozmarin si cateva fire de cepsoara. Burta pestelui este umpluta cu rosii cat cuprinde :-).
Se introduce tava la cuptor pentru 20-25 de minute la 190-200 de grade (preincalzit).
vineri, 16 ianuarie 2009
Bors de perisoare din piept de pui
Se pun 2-3 linguri de ulei floarea soarelui, porumb sau ulei de masline special pentru prajit in tigaie, se adauga 2-3 fire de ceapa verde tocata foarte marunt si 2 linguri de orez (eu am avut Uncle Bens basmatic). Se amesteca.
Se adauga 1 piept mare de pui. Pieptul de pui e dat prin masina (eu am cumparat din Angst si dupa ce l-am ales l-a dat vanzatoarea prin masina speciala de tocat).
Se amesteca si se lasa, amestecand din cand in cand, cam 10 minute pana cand carnea de pui devine alva si aproape facuta. Se adauga sare si mirodenii dupa gust. Eu am adaugat o lingurita de ierburi Provence si cateva fire de patrunjel tocate foarte fin.
Se lasa la racit foarte bine.
Intre timp se toaca prin blender 2 morcovi, o telina mica si jumatate de ceapa rosie. Se pun la fiert cu un litru de apa in care am adaugat o lingurita de Delikat si 2 linguri de ulei. Se lasa sa fiarba 30 minute, dupa care se adauga 3-4 rosii curatate de coaja si tocate. Se mai lasa la fiert 10 minute si se adauga 1l jumatate bors incalzit in prealabil. Se mai lasa 15-20 minute.
Intre timp se pregatesc perisoarele. In aluatul de carne racit foarte bine se adauga un ou si o lingura de faina. Se amesteca. Se ia cu o lingurita din compozitie si cu ajutorul fainei se fac mici mingiute si se la deoparte.
Dupa cele 15-20 minute de fiert a borsului se adauga perisoarele in oala lasand la foc foarte mic. Se mai fierb aprox 3--40 minute, se poate verifica o perisoara cu furculita, eventual gusta. Se opreste focul si se adauga, in mod normal leustean. Eu n-am avut si am pus marar si patrunjel.
Este un bors usor, fara grasimi (doar ulei) si se mananca si rece si fierbinte. Pare greu de facut dar va asigur ca nu e.
Se adauga 1 piept mare de pui. Pieptul de pui e dat prin masina (eu am cumparat din Angst si dupa ce l-am ales l-a dat vanzatoarea prin masina speciala de tocat).
Se amesteca si se lasa, amestecand din cand in cand, cam 10 minute pana cand carnea de pui devine alva si aproape facuta. Se adauga sare si mirodenii dupa gust. Eu am adaugat o lingurita de ierburi Provence si cateva fire de patrunjel tocate foarte fin.
Se lasa la racit foarte bine.
Intre timp se toaca prin blender 2 morcovi, o telina mica si jumatate de ceapa rosie. Se pun la fiert cu un litru de apa in care am adaugat o lingurita de Delikat si 2 linguri de ulei. Se lasa sa fiarba 30 minute, dupa care se adauga 3-4 rosii curatate de coaja si tocate. Se mai lasa la fiert 10 minute si se adauga 1l jumatate bors incalzit in prealabil. Se mai lasa 15-20 minute.
Intre timp se pregatesc perisoarele. In aluatul de carne racit foarte bine se adauga un ou si o lingura de faina. Se amesteca. Se ia cu o lingurita din compozitie si cu ajutorul fainei se fac mici mingiute si se la deoparte.
Dupa cele 15-20 minute de fiert a borsului se adauga perisoarele in oala lasand la foc foarte mic. Se mai fierb aprox 3--40 minute, se poate verifica o perisoara cu furculita, eventual gusta. Se opreste focul si se adauga, in mod normal leustean. Eu n-am avut si am pus marar si patrunjel.
Este un bors usor, fara grasimi (doar ulei) si se mananca si rece si fierbinte. Pare greu de facut dar va asigur ca nu e.
Aperitive
Crackersii sunt unsi cu unt iar deasupra am pus somon marinat (sau afumat) stropit usor cu zeama de lamaia (cu grija sa nu se umezeasca biscuitii).
Frigaruile cu porumb sunt made in supermarket la care am adaugat branza de Gruyere.
Sosul pentru surimi se poate face cu iaurt, branza, ulei de masline, un varf de cutit de usturoi pisat si frecat cu sare, oregano/busuioc, etc.
Frigaruile cu porumb sunt made in supermarket la care am adaugat branza de Gruyere.
Sosul pentru surimi se poate face cu iaurt, branza, ulei de masline, un varf de cutit de usturoi pisat si frecat cu sare, oregano/busuioc, etc.
Salata de spanac "mondiala"
Aproape Ratatouille
Dovlecei tocati cubulete, morcov si telina rase, ciuperci cubulete. Se pun intr-un wok pe foc, se stropesc cu 2 linguri de ulei masline si se acopera cu un capac. Se amesteca din cand in cand foarte usor. Dupa aprox 20-30 minute se adauga rosii taiate cubulete (se pot decoji), sare, piper. Se mai lasa 5-10 minute. Se servesc ca si garnitura la friptura sau se mananca cu branza si paine prajita.
marți, 13 ianuarie 2009
Christian Louboutin. Pantofii: Opera de arta.
Preluare de pe http://www.ziare.com/
"Designerul Christian Louboutin a creat pantofii "perfecti" care costa 650 de euro.Creatia poate sa fie folosita la Academiile de moda din intreaga lume ca o demonstratie de ceea ce inseamna "perfectiunea in moda", informeaza Fashion and Beauty.Pantoful Louboutin este perfect proportionat, de o socanta eleganta, care sugereaza un desen pe panza de matase a unui talentat caligraf japonez.Christian Louboutin s-a nascut la Paris intr-un cartier al clasei muncitoare, si inca de cand era copil a descoperit viata de noapte si odata cu ea, o noua lume, o lume a modei. "
luni, 12 ianuarie 2009
"A Good Year"
Mi-a placut mult. Franta este tara mea preferata si aproape tot ce tine de ea ma incanta.
Filmul "A Good Year" prezinta imagini superbe din Provence si chiar daca nu e cine stie ce opera cinematografica a fost ocupatia perfecta pentru o duminica seara.
Filmul "A Good Year" prezinta imagini superbe din Provence si chiar daca nu e cine stie ce opera cinematografica a fost ocupatia perfecta pentru o duminica seara.
Distributia: Russell Crowe and Marion Cotillard
Regia : Ridley Scott
Recomandare lectura
joi, 8 ianuarie 2009
Abonați-vă la:
Postări (Atom)