ely's lifestyle

Iubire. Bucurie. Bun-vointa. Zambete. Dorinta. Implinire. Vise...Viata.

miercuri, 1 iulie 2009

Gogoshele infoiate





Reteta este de la Laura A si este pentru prima data cand pregatesc gogoshi. Le-am umplut cu gem de capshuni de casa (de la mama Danutzei ;-) ) si mi-au reusit perfect.
Intr-o cana de apa calduta se dizolva drojdie proaspata (35 g) si zahar o lingurita.
Se pune o cana de faina intr-un bol, se adauga apa cu drojdia, se amesteca usor si se lasa 15 minute.
Se adauga inca o canuta sau 2 de apa calduta(depinde de cata cantitate de gogoshi vreti sa iasa), un ou, 2 linguri zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, si bineinteles faina. Eu am folosit aproape 800 de g de faina la o cana mare de apa. Si un praf de sare. Se amesteca cu grija, pana se formeaza o bila de coca nu foarte tare dar sa nu se lipeasca de maini. Se lasa la dospit 15-30 minute.
Se intind foi de 1 cm grosime pe o planseta de lucru infainata. Se taie cu ajutorul unui pahar cu gura in jos, cerculete si se lasa la dospit pe planseta 2 ore.
Se prajesc in ulei si se scot pe hartie pentru surplusul de ulei. Se injecteaza orice fel de umplutura va place cu o seringa de patiserie (gem, marmelada, branza dulce cu stafide, crema ciocolata, vanilie, etc. Se pudreaza si se servesc la ceai sau cafea. Eu am servit 4 astazi la 2 ceaiuri!

Un comentariu:

tatiana spunea...

Mi-ai facut o pofta. Arata "delicios"" de bine!