- 4 morcovi
- 2 dovlecei
- o telina mare
- pastarnac
- 2 cepe rosii
- ciuperci
- ulei masline
- sare
- piper
- crutoane (de casa sau cumparate)
Se spala foarte bine legumele, se curata de coaja si se taie bucatele. Ceapa se curata si se taie in doua. Bucatile de legume pentru fiert trebuie sa nu fie mari dar nici prea mici. Se pun la fiert cu sare. Se scot legumele cu o spumiera intr-o tava pentru a se lasa sa se aeriseasca putin. Apa in care au fiert nu se arunca. Se paseaza legumele in blender sau cu o lingura de strivit legumele (ca pentru piure), dar cu grija sa nu devina chiar piure fin.
Se incing 4-5 linguri de ulei de masline in care se adauga jumatate de ceapa taiata foarte fin si cateva palariute de ciuperci taiate in bucatele foarte mici. Se amesteca sa nu se arda ceapa si se lasa cam 2 minute. Se adauga 2 polonice din zeama in care au fiert legumele si se lasa 5-10 minute (in functie de flacara aragazului) sa fiarba.
Se adauga incet amestecandu-se incontinuu, piureul de legume pasat mai devreme. Din cand in cand mai adaugam cate un polonic din apa in care au fiert legumele in functie de consistenta pe care o doriti. Atentie, cand se raceste supa crema se mai ingroasa, deci puneti cu incredere.
Se adauga piper macinat proaspat si patrunjel tocat. Se serveste cu crutoane, smantana, iaurt sau parmezan.
2 comentarii:
Ely, imi place ideea cu ciupercutele lasate bucatele!
Daaa, sau morcov dat pe razatoare. Cand mananci simti gustul fin al bucatelelor de ciuperci sau morcov.
Eu am avut niste crutoane cu aroma de usturoi...foarte bune.
Trimiteți un comentariu