Grapefruit rosu, excelent pentru curatarea toxinelor din ficat. Si extrem de zemos!
"Grapefruit sau grepfrut (engleză: grapefruit ; franceză: pomelo) este un fruct citric mare, rotund, de culoare galbenă sau rozalie (Citrus paradisi), cu miezul zemos şi amar, apreciat pentru conţinutul bogat în enzime care stimulează digestia; se obţine de la hibrizi dintre pomelo şi diferite soiuri de portocal, putând avea pulpa galbenă, roz sau roşie.
Grepfrut-ul a primit un nume ştiintific: Citrus paradisi abia pe la jumatate secolului al XIX-lea. Până atunci s-a crezut ca este doar o altă varietate de pomelo - fructul din a cărui încrucişare accidentală cu portocala a şi rezultat. El a început sa fie cultivat pe scară largă la începutul secolului al XX-lea. Boom-ul l-a cunoscut însa în anii ’70, probabil şi datorită popularităţii curei de slăbire cu grepfrut. În anul 1983, într-un raport al Departamentului Agriculturii Statelor Unite, se arăta ca, în New York, consumul de grepfrut este depaşit doar de cartof, salată, măr şi portocală. Astăzi se cultivă în ţări ca: SUA, Mexic, Argentina, Brazilia, Cipru, Maroc, Israel."
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu