"Construit in 1924 la poalele dealurilor care gazduiesc Padurea Neagra, castelul impresioneaza prin luxul fatadei de marmura alba, egalat doar de interiorul decorat cu sculpturi clasice, picturile murale uluitoare si candelabrele aurite. Spre deosebire de alte cazinouri, acesta isi inchide usile la o anumita ora, permitandu-va sa va lingeti ranile - financiar sau din alte puncte de vedere - in aceleasi ape termale unde imparatii romani se imbaiau acum doua mii de ani."
ely's lifestyle
Iubire. Bucurie. Bun-vointa. Zambete. Dorinta. Implinire. Vise...Viata.
luni, 7 septembrie 2009
Cazinoul Baden-Baden
"Construit in 1924 la poalele dealurilor care gazduiesc Padurea Neagra, castelul impresioneaza prin luxul fatadei de marmura alba, egalat doar de interiorul decorat cu sculpturi clasice, picturile murale uluitoare si candelabrele aurite. Spre deosebire de alte cazinouri, acesta isi inchide usile la o anumita ora, permitandu-va sa va lingeti ranile - financiar sau din alte puncte de vedere - in aceleasi ape termale unde imparatii romani se imbaiau acum doua mii de ani."
marți, 7 iulie 2009
joi, 2 iulie 2009
Are we Human...or are we Denser?
miercuri, 1 iulie 2009
Gogoshele infoiate
Reteta este de la Laura A si este pentru prima data cand pregatesc gogoshi. Le-am umplut cu gem de capshuni de casa (de la mama Danutzei ;-) ) si mi-au reusit perfect.
Intr-o cana de apa calduta se dizolva drojdie proaspata (35 g) si zahar o lingurita.
Se pune o cana de faina intr-un bol, se adauga apa cu drojdia, se amesteca usor si se lasa 15 minute.
Se adauga inca o canuta sau 2 de apa calduta(depinde de cata cantitate de gogoshi vreti sa iasa), un ou, 2 linguri zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, si bineinteles faina. Eu am folosit aproape 800 de g de faina la o cana mare de apa. Si un praf de sare. Se amesteca cu grija, pana se formeaza o bila de coca nu foarte tare dar sa nu se lipeasca de maini. Se lasa la dospit 15-30 minute.
Se intind foi de 1 cm grosime pe o planseta de lucru infainata. Se taie cu ajutorul unui pahar cu gura in jos, cerculete si se lasa la dospit pe planseta 2 ore.
Se prajesc in ulei si se scot pe hartie pentru surplusul de ulei. Se injecteaza orice fel de umplutura va place cu o seringa de patiserie (gem, marmelada, branza dulce cu stafide, crema ciocolata, vanilie, etc. Se pudreaza si se servesc la ceai sau cafea. Eu am servit 4 astazi la 2 ceaiuri!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)