ely's lifestyle

Iubire. Bucurie. Bun-vointa. Zambete. Dorinta. Implinire. Vise...Viata.

vineri, 31 octombrie 2008

Ananas


Daca dovleacul nu este pe gustul meu, in schimb ananasaul este preferatul meu.
Try it!

Flori in octombrie
























Florile mele...





Dovleac la cuptor


Avertisment: Nu suporta oricine acesta delicatesa. Si asta pentru ca este deosebita si nu se poate compara cu nimic.
Dovleacul spalat si taiat a fost pus la cuptor (in tava cu hartie de copt) peste care am presarat zahar brun din belsug si scortisoara.
Dupa 20 de minute de coacere se scoate si se adauga zahar vanilat.
Mireasma din casa a compensat faptul ca eu n-am mancat. In schimb altii au apreciat gustul.

Sos pesto




Mi-am pus in cap sa mai aerisesc tufele de busuioc de pe terasa. Asa ca am procesat un sos pesto.

Se spala busuiocul bine cu apa rece.

Se usuca (eu am un dispozitiv special pentru salata sau orice fel de iarba, pentru uscare).

Se pun in blender frunzele de busuioc, se adauga nuci (eu asta am avut, dar mai bun e cu seminte de pin), usuroi, parmezan si ulei de masline.

Rezultatul e o crema cu consistenta de frunze (!).

Se pune in borcan si se adauga deasupra ulei de masline.

Se pune la rece.

Eu il folosesc pentru paste, peste, pui.

Paste cu fructe de mare


Pastele (de orice tip) se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Separat se pun fructele de mare (eu am avut fructe marinate de la Metro) in tigaie pe foc, se adauga 2 linguri de sos pesto si se lasa un minut. Se adauga sos cu masline de la Uncle Bens (poate fi inlocuit cu orice tip de sos de rosii la care se adauga masline fara samburi), miezul numai de la cativa catei de usturoi (se storc cu aparatul special pentru asta) si se mai lasa 2-3 minute la foc mic. Se poate adauga oregano proaspat sau uscat si un praf de piper.
Pastele fierte se adauga peste sos, care se completeaza cu un pahar de vin alb sec.
Se mai lasa, amestecand usor, 2 minute. In farfurie se poate presara si parmezan ras.
Mmmmmmm, bun!
Se serveste cu vin alb rece, sec.

Carpacio de vita

Carpacio de vita se gaseste la MegaImage. Nu trebuie decat sa-l rasturnati compact in farfurie, sa adaugati zeama proaspata de lamaie, ulei de masline, piper, parmezan ras si deasupra o salata de rucola pregatita cu sare, ulei masline si otet balsamic. Se serveste cu cu paine prajita. Este delicioasa si cu un pahar de vin rosu.

vineri, 17 octombrie 2008

Rasarit de octombrie


Dupa meci a meritat sa ma trezesc cu noaptea-n cap si sa vad rasaritul de pe balcon.
Erau foarte multe nave pe mare, vreo 25 am numarat eu.