ely's lifestyle
Iubire. Bucurie. Bun-vointa. Zambete. Dorinta. Implinire. Vise...Viata.
miercuri, 8 aprilie 2009
Pranz copios cu fructe de mare la...Paradisul Verde
Fructele de mare sunt mancarea mea preferata.
Asa ca, un pranz cu aceste minunatii culinare a fost ca o sarbatoare.
Nu eu am fost bucatarul sef, ci au fost doi: Iri si Eu. Eu am dat o mana de ajutor cu diverse prin bucatarie.
Sa le luam pe rand:
1. Pe grisine au fost rulate felii foarte subtiri de prosciutto.
2. Calamarul a fost curatat si spalat, feliat si marinat cu un amestec de ulei de masline, zeama de lamaia, usturoi pisat si ardei iute. A fost pus pe grill pentru 5-7 minute.
3. Caracatita spalata si taiata a fost marinata in acelasi fel de sos. A fost pregatita in tigaie de teflon, in care s-a mai adaugat ulei de masline (2 linguri0 pentru 5 minute.
4. Crevetii au fost decongelati, spalati foarte bine, zvantati, aromatizati cu sosul respectiv si aruncati intr-un aparat special de prajit fara grasimi. S-au facut in 15 minute.
5. Homarii au fost cumparati vii. Se pune un vas destul de incapator cu apa, ulei de masline, foi de dafin pe foc, iar cand apa incepe sa fiarba se adauga homarul viu (stiu e cumplit, si din cauza asta eu n-o sa pregatesc niciodata asa ceva) cu capul in jos. Se lasa cinci minute, pana cand incepe sa se inroseasca. Se lasa la racit pe un tocator de lemn, se impart in doua prin crestare de-a lungul cu un cutit profesionist (sau foarte bine ascutit), se scoate din partea superioara continutul colorat usor in verde si se pune pe gratar incins. Cinci minute pe fiecare parte. Se serveste cu patrunjel proaspat.
6. Dorada s-a spalat si fript pe gratar cu diverse condimente.
7. Garniturile pentru aceste minunatii au fost orez fiert, morcovi sote si salata de castraveti, rosii si avocado. Inainte de felul principal s-au servit salate de fructe de mare gata preparate.
Mmmmmm!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Hallo Elys si bine te-am gasit!
Minuate "papici"!!!
Fructele de mare sint si pregeratele mele,mai putin scoicile.
Nu ca nu mi-ar place, dar dintr-o pungulita, cum se gasesc la noi in magazine, nu mai ramine nici aproape jumatate din cantitate, deoarece restul sint bune de aruncat.Si pacat de bani,munca....
A meritat vizita facuta la tine pe Blog.Cind o sa mai am timp o sa mai trec,mai ales cind am de gind sa pregatesc ceva bun din vietuitoarele apelor.
Mult spor in continuare, la gatit si postat pe Blog!
Cu respect si prietenie
Laura S.
Bun venit la mine pe blog!
Singurele scoici bune mancate de mine sunt cele de la terasa Pinguin din Mamaia. Sper sa nu le fac reclama degeaba si sa-i tina obiceiul de a prepara scoici bune si in continuare.
Te mai astept cu drag,
Elena
Trimiteți un comentariu