
ely's lifestyle
luni, 15 decembrie 2008
Cartofi in doua culori
Focaccia cu ulei de masline
http://floridecires7.blogspot.com/2008/10/focaccia-speciala.html
Salata de sfecla rosie
Omleta dietetica sau non
vineri, 21 noiembrie 2008
Grapefruit
Pulpe de curcan cu piure de cartofi dulci
Carnea am spalat-o cu apa rece, am uscat-o cu un servet de hartie si am pus un pic la parlit la flacara aragazului. Pulpele se aseaza in tava cu putina sare, oregano, usturoi intreg (eu l-am pus numai pentru aroma) si un pahar de vin (nu e chiar de dieta dar tanand cont de faptul ca vinul se evapora e admis). Se acopera tava (eu am avut yena mai mica) cu o folie de aluminiu si se da la cuptor incins la 200 de grade. Dupa 30-40 de minute se da folia deoparte si se mai lasa 10 minute la rumenit.
Cartofii se spala si curata de coaja si se pun la fiert. Se paseaza (se poate si cu furculita, atat sunt de moi) si se adauga crema de branza slaba, proaspata.
Eu tanand dieta, nu am adaugat alte condimente care ar fi fost potivite, piper, curry, etc., dar pentru cine are permisiunea o poate face.
marți, 18 noiembrie 2008
Premiu de la Maya

marți, 11 noiembrie 2008
Dieta
Din acest motiv am incercat, atunci cand iau pranzul la serviciu, sa gasesc in meniurile restaurantelor din Piata Victoria mancare conforma cu ceea ce mi-a recomandat medicul. Stupoare, nu exista asa ceva. Nu exista decat pranzuri bogate in condimente de gen usturoi, ceapa, grasimi (smantana, sosuri), ciorbe sau supe cu adaos de grasimi animale, deserturi cu creme si ciocolata sau foietaj, si nimic pentru cei care dintr-un motiv sau altul, sunt obligati sau isi doresc sa manance mai dietetic. Concluzia: sunt foarte putini pregatiti sa vina in intampinarea unor cerinte speciale de alimentatie.
Chir si pe blogurile dragi mie, cu specific de bucatarie, se gaseste numai mancare cu relele ingrediente pentru unii (dar gustoase pentru ceilalti).
De acum incolo, voi incerca sa impartasesc cu cei care au rabdare sa viziteze acest blog regulile unei alimentatii, oarecum sanatoase. Spun oarecum, pentru ca ce e sanatos pentru mine si pentru recomandarea mea, poate nu e la fel de sanatos pentru vegetarieni sau alte cerinte.
Adresez cu drag o invitatie tuturor vizitatorilor acestui blog, daca au cunostinta de retete sau site-uri de unde ma pot inspira pentru a le testa si imparatsi cu voi.
luni, 3 noiembrie 2008
Salata acetico balsamic
vineri, 31 octombrie 2008
Dovleac la cuptor
.jpg)
Sos pesto
.jpg)
Paste cu fructe de mare
.jpg)
Carpacio de vita
.jpg)
vineri, 17 octombrie 2008
Rasarit de octombrie
Supa crema de legume
- 4 morcovi
- 2 dovlecei
- o telina mare
- pastarnac
- 2 cepe rosii
- ciuperci
- ulei masline
- sare
- piper
- crutoane (de casa sau cumparate)
Se spala foarte bine legumele, se curata de coaja si se taie bucatele. Ceapa se curata si se taie in doua. Bucatile de legume pentru fiert trebuie sa nu fie mari dar nici prea mici. Se pun la fiert cu sare. Se scot legumele cu o spumiera intr-o tava pentru a se lasa sa se aeriseasca putin. Apa in care au fiert nu se arunca. Se paseaza legumele in blender sau cu o lingura de strivit legumele (ca pentru piure), dar cu grija sa nu devina chiar piure fin.
Se incing 4-5 linguri de ulei de masline in care se adauga jumatate de ceapa taiata foarte fin si cateva palariute de ciuperci taiate in bucatele foarte mici. Se amesteca sa nu se arda ceapa si se lasa cam 2 minute. Se adauga 2 polonice din zeama in care au fiert legumele si se lasa 5-10 minute (in functie de flacara aragazului) sa fiarba.
Se adauga incet amestecandu-se incontinuu, piureul de legume pasat mai devreme. Din cand in cand mai adaugam cate un polonic din apa in care au fiert legumele in functie de consistenta pe care o doriti. Atentie, cand se raceste supa crema se mai ingroasa, deci puneti cu incredere.
Se adauga piper macinat proaspat si patrunjel tocat. Se serveste cu crutoane, smantana, iaurt sau parmezan.