ely's lifestyle

Iubire. Bucurie. Bun-vointa. Zambete. Dorinta. Implinire. Vise...Viata.

marți, 30 septembrie 2008

Tagliatelle cu somon


Zilele trecute m-am desfatat cu o portie de tagliatelle cu somon. O mancare usoara (cel putin pentru mine) la care merge un vin bun. Eu am ales rosu, pentru aroma si buchetul lui, dar ar fi mers mai bine unul alb sau rose.

Reteta e simpla: pastele se fierb cat scrie pe pachet (ale mele au fost din cele neuscate, oarecum proaspete si au timp de firbere 1-2 minute) si se pun peste un amestec de unt, branza gorgonzola, smantana si bucati de ananas din compot. Branza trebuie sa fie cat o nuca sa nu impregneze pastele cu o puternica aroma de gorgonzola. Somonul se pune la cuptor pentru 15-20 de minute cu ulei de masline, ierburi aromatice (eu am avut luate din Nisa "a la Provence") si cateva linguri din compotul de ananas.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Elena, tare interesanta combinatia de ananas, branza, paste si somon. O sa incerc si eu sa ma desfat cu ea :)

Ely spunea...

Daaa, e foarte bun. Imi place pizza cu ananas, cu toate ca n-am mai mancat de ceva vreme.