ely's lifestyle

Iubire. Bucurie. Bun-vointa. Zambete. Dorinta. Implinire. Vise...Viata.

marți, 9 iunie 2009

Cetatea Cisnadioara- Biserica fortificata sec XIII-XIV


Aici au avut loc cateva spectacole de teatru si muzica din agenda FITS 2009.
"Cisnadioara este un sat care apartine de Cisnadie, situat la 2 km vest de acesta. Accesul este posibil din Sibiu pe drumul judetean spre Rasinari apoi 5 km pe un drum modernizat. Asezat intr-un peisaj natural de o frumusete extraordinara, Cisnadioara prezinta turistilor cateva obiective demne de vizitat.

CETATEA CU BAZILICA IN STIL ROMANIC DE PE DEALUL SF. MIHAIL

Este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania, printre cele mai vechi din aceste parti ale tarii. Biserica este atestata documentar la 1223, cand Magister Goulinus o doneaza Manastirii cisterciene de la Carta. Se compune din nava centrala, doua nave laterale, cor, absida centrala si doua abside laterale.

In interiorul monumentului au fost amplasate monumentele funerare ale ofiterilor si soldatilor germani si austro - ungari cazuti in luptele din jurul Sibiului in toamna anului 1916. Placile funerare au fost stramutate din cimitirul de la Gusterita in anul 1940.

Este construita din piatra, pastrata in conditii excelente, fiind situata pe varful unui deal impadurit, odinioara loc de aparare impotriva invaziilor straine."

Niciun comentariu: