Iata si leapsa:
“Ce-as fi daca as fi…”
- o floare: Lacramioara
- un anotimp: Primavara
- o culoare: Albastru
- un animal: Felina
- un obiect vestimentar: Rochie
- o piesa de mobilier: Lustra
- un vers: “Iubesc ploile/ Iubesc cu patima ploile”
- un peisaj: Malul marii
- un obiect: "Motocicleta"
- un instrument muzical: Harpa
- un copac: Tei
- un oras: Paris
- persoana publica: Faith Hill
- o persoana apropiata: ?
- o carte: "Turnirul", George Serban
- un fel de mancare: Fructe de mare la gratar
- un super erou: Robin Hood
- un fenomen al naturii: Briza marii
- o masina: Porche 911, negru
- un fruct: Capsuni
- o parte a corpului: Ochii
- un film: "Frumoasa venetiana"
ely's lifestyle
Iubire. Bucurie. Bun-vointa. Zambete. Dorinta. Implinire. Vise...Viata.
luni, 13 aprilie 2009
miercuri, 8 aprilie 2009
"Reeditare" creveti deliciosi
Am incercat, de data asta eu am fost bucatarul, sa pregatesc creveti in tigaie de teflon. Au iesit deliciosi.
Acelasi tip de creveti congelati de la Metro, i-am dezghetat, spalat foarte bine in apa rece si stropiti din belsug cu un sos obtinut din ulei de masline, zeama de la o lamaie (pot fi si doua), oregano, foi de dafin. Totul am pus in tigaie pe foc domol pentru 10 minute. I-am servit cu garnitura de orez cu rozmarin si fasole verde. Si cu un sirop de otet balsamic si miere de albine (pus pe foc aprox 5 minute amestecand cu grija, pana iese taria otetului si se incheaga siropul-cu cat se raceste cu atat devine mai cremos).
Si un pahar de sampanie.
Pranz copios cu fructe de mare la...Paradisul Verde
Fructele de mare sunt mancarea mea preferata.
Asa ca, un pranz cu aceste minunatii culinare a fost ca o sarbatoare.
Nu eu am fost bucatarul sef, ci au fost doi: Iri si Eu. Eu am dat o mana de ajutor cu diverse prin bucatarie.
Sa le luam pe rand:
1. Pe grisine au fost rulate felii foarte subtiri de prosciutto.
2. Calamarul a fost curatat si spalat, feliat si marinat cu un amestec de ulei de masline, zeama de lamaia, usturoi pisat si ardei iute. A fost pus pe grill pentru 5-7 minute.
3. Caracatita spalata si taiata a fost marinata in acelasi fel de sos. A fost pregatita in tigaie de teflon, in care s-a mai adaugat ulei de masline (2 linguri0 pentru 5 minute.
4. Crevetii au fost decongelati, spalati foarte bine, zvantati, aromatizati cu sosul respectiv si aruncati intr-un aparat special de prajit fara grasimi. S-au facut in 15 minute.
5. Homarii au fost cumparati vii. Se pune un vas destul de incapator cu apa, ulei de masline, foi de dafin pe foc, iar cand apa incepe sa fiarba se adauga homarul viu (stiu e cumplit, si din cauza asta eu n-o sa pregatesc niciodata asa ceva) cu capul in jos. Se lasa cinci minute, pana cand incepe sa se inroseasca. Se lasa la racit pe un tocator de lemn, se impart in doua prin crestare de-a lungul cu un cutit profesionist (sau foarte bine ascutit), se scoate din partea superioara continutul colorat usor in verde si se pune pe gratar incins. Cinci minute pe fiecare parte. Se serveste cu patrunjel proaspat.
6. Dorada s-a spalat si fript pe gratar cu diverse condimente.
7. Garniturile pentru aceste minunatii au fost orez fiert, morcovi sote si salata de castraveti, rosii si avocado. Inainte de felul principal s-au servit salate de fructe de mare gata preparate.
Mmmmmm!
vineri, 3 aprilie 2009
miercuri, 1 aprilie 2009
"Egoistul" de Jean Anouilh cu Maestrul Radu Beligan

Am avut sansa si bucuria sa vad acest spectacol putin dupa reprezentatia cu numarul 100. Minunat! Maestrul Radu Beligan este de-a dreptul magnific. Va ramane in sufletul meu ca o seara speciala, un spectacol care se poate situa cu usurinta alaturi de marile reprezentatii ale vremurilor noastre.
Regia si rolul principal de exceptie: Radu Beligan.
De la Bunny
Abonați-vă la:
Postări (Atom)