N-am uitat sa mai trec pe aici, am multe sa postez si povestesc, deci revin zilele acestea cu noutati. In schimb, am trecut in revista, cu regularitate, toate noutatile din blogurile mele favorite.
Revin.
ely's lifestyle
Iubire. Bucurie. Bun-vointa. Zambete. Dorinta. Implinire. Vise...Viata.
joi, 28 mai 2009
miercuri, 22 aprilie 2009
Paste cu creveti si baby spinach
Dupa mese copioase cu miel, oua, pasca, drob, cozonac, pastrav, etc. am avut o idee stralucita sa gatesc ceva usor. In spetza, paste cu creveti si baby spinach. Reteta e simpla:
- pastele se fierb conform instructiunilor (eu am folosit tagliatelle)
- crevetii se lasa la dezghetat, se spala foarte bine cu apa rece
- se pun intr-un amestec de ulei de masline, zeama de lamaie, mirodenii (oregano, piper, etc.), usturoi bucati mari sau pisat pentru cei care suporta- se pune la frigider pentru 1-2 ore
- se toarna in tigaie crevetii cu tot cu sosul de mai sus si se mai adauga o lingura de ulei
- se acopera cu un capac pe foc mic si se lasa 5 minute
- se adauga 1-2 rosii taiate bucatele foarte mici
- se arunca (usor) frunzele de baby spinach spalat si zvantat. se amesteca usor de 2-3 ori
- se inchide focul si se adauga patrunjel tocat marunt.
Delicios! Se poate servi cu o salata de baby spinach asezonata cu ulei de masline si otet balsamic.
Se poate pune la final un pahar de vin alb in sosul cu creveti, dar eu am avut un musafir de 8 ani si m-am abtinut.
joi, 16 aprilie 2009
luni, 13 aprilie 2009
Leapsa de la Ina
Iata si leapsa:
“Ce-as fi daca as fi…”
- o floare: Lacramioara
- un anotimp: Primavara
- o culoare: Albastru
- un animal: Felina
- un obiect vestimentar: Rochie
- o piesa de mobilier: Lustra
- un vers: “Iubesc ploile/ Iubesc cu patima ploile”
- un peisaj: Malul marii
- un obiect: "Motocicleta"
- un instrument muzical: Harpa
- un copac: Tei
- un oras: Paris
- persoana publica: Faith Hill
- o persoana apropiata: ?
- o carte: "Turnirul", George Serban
- un fel de mancare: Fructe de mare la gratar
- un super erou: Robin Hood
- un fenomen al naturii: Briza marii
- o masina: Porche 911, negru
- un fruct: Capsuni
- o parte a corpului: Ochii
- un film: "Frumoasa venetiana"
“Ce-as fi daca as fi…”
- o floare: Lacramioara
- un anotimp: Primavara
- o culoare: Albastru
- un animal: Felina
- un obiect vestimentar: Rochie
- o piesa de mobilier: Lustra
- un vers: “Iubesc ploile/ Iubesc cu patima ploile”
- un peisaj: Malul marii
- un obiect: "Motocicleta"
- un instrument muzical: Harpa
- un copac: Tei
- un oras: Paris
- persoana publica: Faith Hill
- o persoana apropiata: ?
- o carte: "Turnirul", George Serban
- un fel de mancare: Fructe de mare la gratar
- un super erou: Robin Hood
- un fenomen al naturii: Briza marii
- o masina: Porche 911, negru
- un fruct: Capsuni
- o parte a corpului: Ochii
- un film: "Frumoasa venetiana"
miercuri, 8 aprilie 2009
"Reeditare" creveti deliciosi
Am incercat, de data asta eu am fost bucatarul, sa pregatesc creveti in tigaie de teflon. Au iesit deliciosi.
Acelasi tip de creveti congelati de la Metro, i-am dezghetat, spalat foarte bine in apa rece si stropiti din belsug cu un sos obtinut din ulei de masline, zeama de la o lamaie (pot fi si doua), oregano, foi de dafin. Totul am pus in tigaie pe foc domol pentru 10 minute. I-am servit cu garnitura de orez cu rozmarin si fasole verde. Si cu un sirop de otet balsamic si miere de albine (pus pe foc aprox 5 minute amestecand cu grija, pana iese taria otetului si se incheaga siropul-cu cat se raceste cu atat devine mai cremos).
Si un pahar de sampanie.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)