ely's lifestyle

Iubire. Bucurie. Bun-vointa. Zambete. Dorinta. Implinire. Vise...Viata.

marți, 11 noiembrie 2008

Dieta

Dintr-un motiv anume, de sanatate, trebuie sa mananc de regim. Adica, fara colesterol, daca se poate zero, mancaruri gatite dietetic.
Din acest motiv am incercat, atunci cand iau pranzul la serviciu, sa gasesc in meniurile restaurantelor din Piata Victoria mancare conforma cu ceea ce mi-a recomandat medicul. Stupoare, nu exista asa ceva. Nu exista decat pranzuri bogate in condimente de gen usturoi, ceapa, grasimi (smantana, sosuri), ciorbe sau supe cu adaos de grasimi animale, deserturi cu creme si ciocolata sau foietaj, si nimic pentru cei care dintr-un motiv sau altul, sunt obligati sau isi doresc sa manance mai dietetic. Concluzia: sunt foarte putini pregatiti sa vina in intampinarea unor cerinte speciale de alimentatie.
Chir si pe blogurile dragi mie, cu specific de bucatarie, se gaseste numai mancare cu relele ingrediente pentru unii (dar gustoase pentru ceilalti).

De acum incolo, voi incerca sa impartasesc cu cei care au rabdare sa viziteze acest blog regulile unei alimentatii, oarecum sanatoase. Spun oarecum, pentru ca ce e sanatos pentru mine si pentru recomandarea mea, poate nu e la fel de sanatos pentru vegetarieni sau alte cerinte.
Adresez cu drag o invitatie tuturor vizitatorilor acestui blog, daca au cunostinta de retete sau site-uri de unde ma pot inspira pentru a le testa si imparatsi cu voi.

4 comentarii:

Ina Todoran spunea...

Ely promit solemn sa postez retete fara colesterol si alte chestii! Uite Sabina mi-a zis de restaurantul Violeta's Vintage Kitchen din Bucuresti. Ia da o fuga si vezi ce are prin meniu. Uite linkul: www.violetas.ro Are din cate am vazut eu, preparate sanatoase. Sper din inima sa gasesti ceva potrivit.

Ely spunea...

Multumesc, Ina. Esti o prietena de nadejde. Eu am inventat cateva retete, excelente, dar din pacate am uitat de fiecare data sa le pozez. Le voi relua in curand cu tot cu imagini.

Ina Todoran spunea...

La mine pe blog te asteapta 2 retete care sper sa-ti fie de folos. Voi mai posta si altele. Te pup!

Anonim spunea...

Elenitule, sunt cu ochii pe tine! Sa te faci bine!