ely's lifestyle

Iubire. Bucurie. Bun-vointa. Zambete. Dorinta. Implinire. Vise...Viata.

marți, 26 ianuarie 2010

Budinca de macaroane cu branza si stafide ca la mama acasa



Budinca imi aduce aminte intotdeauna de copilarie. Era desertul meu preferat si era o nebunie de arome si parfumuri in casa odata cu coacerea ei.
Reteta este extrem de simpla si se poate manca si calda dar mult mai buna este rece.
Un pachet de macaroane (incredibil, dar la chioscul de pe strada am gasit macaroane ca pe vremuri-sunt mult mai bune pentru astfel de budinca decat spaghetele), 25o g de branza de vaca (nu proaspata si nu foarte sarata), 5 oua, 2 pachete de zahar vanilat, coaja de la o lamaie, o ceasca de zahar, un varf sare , cateva stafide inmuiate intr-o canuta cu lapte, o ceasca de lapte dulce.
Macaroanele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se amesteca intr-un bol ouale, branza sfaramitata cu mana, si toate celelalte ingrediente.
Dupa ce s-au fiert macaroanele, se scurg de apa, se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt si se aseaza oarecum uniform.
Se toarna deasupra compozitia cu branza si se toarna deasupra ceasca cu lapte dulce.
Se pune la cuptor incins la 180 grade pentru 30-35 minute. Este gata cand macaroanele de deasupra sunt rumenite si usor aramii.
Este delicioasa!

Niciun comentariu: