ely's lifestyle

Iubire. Bucurie. Bun-vointa. Zambete. Dorinta. Implinire. Vise...Viata.

joi, 29 iulie 2010

Ziua 3













A treia zi fiind destul de obositi si zdruncinati de mers 2 zile pe drumuri grele ne-am propus sa gustam din viata tihnita de pe malul lacului. Asa ca am inchiriat paturi la pontonul de fite din zona ( Dl. Misu Negritoiu cu sotia si prietenii se racoreau cu o limonada la o masa vecina).
Locul este minunat, servicii foarte bune, posibilitate de a inchiria o hidrobicicleta, caiac sau barcuta, etc. Pozele cred ca sunt destul de graitoare.
In jurul orelor 17, in 10 minute de avertizare s-a pornit potopul: ploaie, piatra, vant foarte puternic, ceata...ce mai , o nebunie. In 10 minute am trecut de la costum de baie la costum de ploaie. Si ploaia nu s-a oprit 2 zile si 2 nopti.
Am reusit sa ne refugiem pe terasa unei cabane de lemn din apropiere si am asteptat sa treaca piatra si vantul. Apoi ne-am propus, daca tot eram plouati si flamanzi sa ne oprim la cel mai cautat loc din zona, Gasthof Tirol. Pozele sunt facute dimineata cand inca mai era soare si cald. Atmosfera de aici este extraordinara chiar daca pe aglomeratie de-abia mai fac fata cu servitul. Dar pentru ca ne era frig si eram destul de murati ne-am propus sa mancam inauntru. Din pacate era totul ocupat (sunt foarte putine mese) dar sotul meu a avut o idee minunata, si anume sa comandam cate un lichior de nuci verzi din productie proprie Gasthof Tirol si sa asteptam in salon eliberarea unei mese. Doamna administratora (sau poate chiar unul dintre proprietari, din pacate nu-i stiu numele) o femeie sufletista a ajutat la servirea clientillor. Si nu numai atat, pentru ca nu mai era curent electric din cauza furtunii nu ne-a lasat flamanzi pe toti cei care poposiseram acolo ci ne-a propus meniul gata preparat, ciorba de fasole si sarmale cu mamaliga. Chiar daca pana sa ajungem noi la masa s-a restabilit alimentarea cu energie electrica si ne-au propus orice vrem din meniu, noi tot meniul initial l-am ales. De-altfel foarte bun. O singura bila neagra as putea sa dau acestui loc: chelnerul tanar si dragut care era cam ciufut fiind prea aglomerat cu comenzile clientilor si lipsa din meniu a unor preparate nemtesti (daca tot se numeste G. Tirol) si oferta de preparate italiene. In rest, totul la superlativ.

Niciun comentariu: